1 Afval verzamelen

Vertrouwelijk papier

Vertrouwelijk papier dat je niet meer nodig hebt, mag niet in handen van onbevoegden terechtkomen. Wanneer je het papier apart inzamelt in beveiligde containers en gecertificeerd laat vernietigen voldoe je niet alleen aan de wet, maar maken wij van je oude papier weer nieuw papier!

Waarom scheiden?

Vertrouwelijk papier vereist uiteraard een vertrouwelijke behandeling. Zo voorkom je dat persoonsgegevens, bedrijfsgeheimen of andere wettelijk beschermde informatie op straat terechtkomen. Het papier verzamel je gescheiden van andere afvalstromen in afgesloten containers. Wij halen het op met milieuvriendelijke afgesloten wagens oftewel securitytrucks. Dit kan een incidentele opdracht zijn als je bijvoorbeeld hebt opgeruimd of in een abonnementsvorm waarbij we met vaste regelmaat bij je langskomen. Heel belangrijk in de omgang met vertrouwelijk papier is dat alle handelingen NAID AAA en CA+ gecertificeerd zijn. Wil je gebruikmaken van uitgestelde vernietiging omdat je het vertrouwelijk papier nog moet bewaren? Dan kan je kiezen voor archiefopslag.

Wat zegt de wet?

Er zijn strenge regels voor de bescherming van persoonsgegevens volgens de algemene verordening gegevensbescherming (AVG) ook wel bekend als de Europese Privacyverordening of Engelstalige General Data Protection Regulation (GDPR).

Hoe wordt het verwerkt?

Stap 2: Archiefvernietiging
Hoe wordt het verwerkt? image

Wat wordt er van gemaakt?

Stap 3: Circulaire papierproducten
Wat wordt er van gemaakt? image