1 Afval verzamelen

Hout

Misschien werk jij ook wel aan zo’n mooi bureau gemaakt van oud steigerhout? Houtafval kan namelijk goed hergebruikt en gerecycled worden. Zeker het scheiden waard!

Waarom scheiden?

Het is zonde om houtafval niet te scheiden van ander afval, omdat je hout goed kan hergebruiken en recyclen. Daarnaast kan het ook gebruikt worden voor energieopwekking. Houtafval dat bij bedrijven buiten de hout- en meubelindustrie vrijkomt, bestaat voornamelijk uit pallets, kisten, kratten, beschermingsplaten enzovoort. Bij sloopwerkzaamheden komt er ook regelmatig houtafval vrij. Houtafval kan je verdelen in drie verschillende klassen; schoon en onbehandeld hout is A-hout, geverfd en gelakt hout en bijvoorbeeld plaatmateriaal is B-hout en verduurzaamd hout is C-hout.

Hoe verzamelen?

Gezien de verschillende afmetingen van het materiaal kan je deze stromen het beste in boxpallets of afzetcontainers verzamelen. Pallets kan je ook los opgestapeld afvoeren. Voor een vooraf afgesproken all-in tarief kan je bij ons een afzetcontainer in de gewenste afmeting huren. Het plaatsen en afvoeren van de container, het verwerken van het houtafval en 4 weken huur van de container zijn bij het all-in tarief inbegrepen. De afzetcontainer voor houtafval kan je eenvoudig online in onze webshop bestellen. Uiteraard kan je voor andere oplossingen ook direct contact met ons opnemen.

Wat zegt de wet?

Uitgangspunt van de Wet milieubeheer is dat bedrijven verplicht zijn alle afvalstoffen te scheiden, gescheiden te houden en gescheiden af te geven, tenzij dat redelijkerwijs niet van hen kan worden gevergd. De richtlijn afvalscheiding voor bedrijven zegt dat je bij het vrijkomen van meer dan 2 pallets of meer dan 40 kilo houtafval per week, verplicht bent om de stroom te scheiden van het restafval.

Container voor houtafval nodig?

Direct online bestellen!
Container voor houtafval nodig? image

Hoe wordt het verwerkt?

Stap 2: Houtrecycling
Hoe wordt het verwerkt? image