1 Afval verzamelen

Datamateriaal & Producten

Datamateriaal en afgekeurde producten vereisen een vertrouwelijke behandeling. Ga voor zekerheid! Laat je datamateriaal en producten gecertificeerd vernietigen. Zo voldoe je ook aan de wettelijke regels van de algemene verordening gegevensbescherming.

Waarom scheiden?

Zamel je datadragers apart in, want naast het volgen van de wet wil je ook niet dat onbevoegden jouw eigen persoonlijke documenten kunnen inzien die eventueel op je oude datadragers zijn achtergebleven. Of dat je afgekeurde producten terug op de markt komen. Alle elektronische datadragers vallen onder datamateriaal, zoals computers, servers, tablets, USB-sticks en telefoons. Bij producten kun je denken aan pasjes, bedrijfskleding, oude voorraden, afgekeurde producten, eigenlijk alles wat je wilt vernietigen en dus niet meer terug op de markt mag komen.

Hoe verzamelen?

Het materiaal verzamel je per stroom in afgesloten containers. Wij halen het op gecertificeerde wijze met beveiligde milieuvriendelijke wagens op. Datamateriaal en producten ter vernietiging worden vaak incidenteel opgehaald, maar bij bedrijven waar deze stromen op regelmatige basis vrijkomen kan het uiteraard ook in abonnementsvorm worden opgehaald. Waar je ook voor gaat, om de veiligheid te waarborgen is het belangrijk dat alle handelingen volgens de strenge richtlijnen van de NAID AAA en de CA+ certificering verlopen.

Wat zegt de wet?

Er zijn strenge regels voor de bescherming van persoonsgegevens volgens de algemene verordening gegevensbescherming (AVG) ook wel bekend als de Europese Privacyverordening of Engelstalige General Data Protection Regulation (GDPR).