1 Afval verzamelen

Bouw- & Sloopafval

Is je bedrijf aan het verbouwen of verhuizen? Dan kan er bouw- en sloopafval vrijkomen. Uiteraard is de bouwsector ook met deze stroom bekend. Deze gemengde afvalstroom dien je volgens de Wet milieubeheer apart te houden van andere afvalstromen.

Waarom scheiden?

Naast dat het wettelijk verplicht is kan door achteraf te scheiden veel materiaal worden ingezet voor recycling. Bouw- en sloopafval is een verzameling van gemengde afvalstromen die vrijkomen bij verbouwingen en sloopwerkzaamheden. Steenachtig materiaal (of puin) is de belangrijkste component (± 75%) van bouw- en sloopafval. Het gaat daarbij met name om harde puinsoorten zoals stukken metselwerk, beton, tegels enzovoort. Gips en cellenbeton zijn ‘zachte’ puinsoorten.

Hoe verzamelen?

Gezien het totaalgewicht en de verschillende afmetingen van het materiaal kan je deze stromen het beste in afzetcontainers verzamelen. Voor een vooraf afgesproken all-in tarief kan je de afzetcontainer in de gewenste afmeting huren. Het plaatsen en afvoeren van de container, het verwerken van het afval en 4 weken huur van de container zijn bij het all-in tarief inbegrepen.  De afzetcontainer voor bouw- en sloopafval kan je eenvoudig online in onze webshop bestellen. Uiteraard kan je voor andere oplossingen direct contact met ons opnemen.

Wat zegt de wet?

Uitgangspunt van de Wet milieubeheer is dat bedrijven verplicht zijn alle afvalstoffen te scheiden, gescheiden te houden en gescheiden af te geven, tenzij dat redelijkerwijs niet van hen kan worden gevergd. De richtlijn afvalscheiding voor bedrijven zegt dat steenachtig materiaal/puin gescheiden moet worden van het restafval, behalve als het incidenteel minder dan 1m3 is.

Container voor bouw- en sloopafval nodig?

Direct online bestellen!
Container voor bouw- en sloopafval nodig? image