2 Afval verwerken & recyclen

Plastic- & Kunststofrecycling

Plasticafval oftewel kunststofafval kan goed gebruikt worden om nieuwe producten van te maken. Niet alleen de bekende gerecyclede producten zoals plastic tasjes en andere verpakkingsmaterialen, maar ook de artikelen op kantoor zoals pennen en rekenmachines!

Hoe wordt kunststof verwerkt?

Als je kunststof gescheiden hebt verzameld halen wij het bij je op met onze milieuvriendelijke wagens. Wanneer het om zakken met folie gaat kunnen we deze zelfs in combinatie met het papier ophalen om zo het aantal transporten te minimaliseren. Als klant ontvang je van ons inloggegevens voor je persoonlijke online omgeving, waar je de gewichten van je ledigingen kunt bekijken en downloaden. Aangekomen op onze verwerkingslocatie kijken we de kunststoffen na en verwijderen wij eventuele vervuiling. Vanuit de MVO gedachte vragen we hierbij hulp van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. De gescheiden kunststofstromen worden in balen geperst om het vervoer te minimaliseren.

Hoe wordt kunststof gerecycled?

Het kunststofafval wordt vermalen in stukjes van circa 10 mm en noemen we maalgoed. Dit wordt gewassen, nogmaals gescheiden op soort en gedroogd. Het maalgoed kan direct al worden ingezet voor de productie van nieuwe producten. Het maalgoed kan ook worden omgesmolten om er een monostroom grondstof van te maken en de mogelijkheid te creëren om stoffen zoals kleurstoffen toe te voegen. Van deze vloeistof worden slierten gemaakt die door met water te koelen hard worden en in stukjes worden gesneden. Deze korrels heten regranulaat en zijn perfect om als hoogwaardige grondstof te gebruiken voor nieuwe duurzame producten zoals pennen, rekenmachines en andere kantoorartikelen.

Wat wordt er van gemaakt?

Stap 3: Duurzame kantoorartikelen
Wat wordt er van gemaakt? image

Hoe wordt het verzameld?

Stap 1: Papier & Karton
Hoe wordt het verzameld? image