2 Afval verwerken & recyclen

Metaalrecycling

Metalen zijn optimaal te recyclen, voor 100% en oneindig. Doordat metalen zo waardevol zijn als grondstof krijg je er zelfs een vergoeding voor! Het kan dus lonen om even de werkloods of je garage op te ruimen.

Hoe wordt metaal verwerkt?

Nadat de metalen door ons zijn opgehaald of naar onze eigen metaalwerf zijn gebracht worden ze gesorteerd. Een grote kraan verplaatst de verschillende soorten naar hun eigen sorteervak. Bij kleinere objecten kan dit ook handmatig worden gedaan. De verschillende soorten zoals, staal, koper, lood en aluminium worden van elkaar gescheiden om ze zo goed mogelijk opnieuw in te kunnen zetten. Dit alles onder toeziend oog van de Metaalrecycling Federatie die ons heeft gecertificeerd met het MRF-keurmerk.

Hoe wordt metaal gerecycled?

Als eerst wordt gekeken naar de mogelijkheid om een voorwerp van metaal in zijn geheel her te gebruiken. Bijvoorbeeld een metalen balk die nog in goede staat is om te gebruiken in de bouw. Wanneer dit niet mogelijk is wordt het metaal gescheiden aangeleverd aan de hoogovens waar het wordt omgesmolten om er weer nieuwe producten van te maken.

Hoe wordt het verzameld?

Stap 1: Metaal
Hoe wordt het verzameld? image