2 Afval verwerken & recyclen

Houtrecycling

Houtafval kan goed hergebruikt worden, bijvoorbeeld om mooie meubels van te maken. De bekende houten pallets kunnen ook steeds vaker nog gebruikt worden. Bij recycling van hout kan je denken aan de productie van spaanplaat, of verbranding voor het opwekken van duurzame energie.

Hoe wordt hout verwerkt?

Als het hout niet in originele vorm hergebruikt kan worden kan A- en B-hout goed gebruikt worden voor het maken van spaanplaat. Zo wordt eerst vervuiling uit de houtstroom gehaald en het hout versplinterd. Deze splinters worden samen met zaagsel en een bindmiddel, zoals kunsthars, onder druk en met warmte samengeperst tot spaanplaat.

Hoe wordt hout gerecycled?

Van spaanplaat kan je meubels maken. Vaak zijn de meubels die je zelf nog moet monteren van gemaakt van spaanplaat. Ook onze Quickpanell modulaire wandsysteem elementen zijn deels van gerecycled hout gemaakt. Als de kwaliteit van het hout niet voldoende is om te recyclen gaat een klein deel naar verkolingsinstallaties om houtskool te maken voor de BBQ, waarbij restwarmte wordt omgezet in duurzame energie. Ook de rest van de stroom die niet gerecycled kan worden wordt verbrand om duurzame energie op te wekken.

Container voor houtafval nodig?

Direct online bestellen!
Container voor houtafval nodig? image

Hoe wordt het verzameld?

Stap 1: Hout
Hoe wordt het verzameld? image