2 Afval verwerken & recyclen

Elektr(on)ische apparatuur recycling

Elektronische apparaten zitten vol met recyclebare grondstoffen en kunnen dus heel goed gerecycled worden! Dat geldt voor zowel grotere apparaten zoals wasmachines, als voor kleinere apparaten zoals een elektrische tandenborstel. Toch komt helaas nog 10 - 15% van het elektrisch afval niet in het recyclecircuit terecht.

Hoe wordt het elektr(on)ische apparatuur verwerkt?

De elektrische apparaten worden verzameld door grote elektronicawinkels, milieustraten en andere inzamelpunten. Daar halen wij de oude apparaten op en brengen het naar onze verwerkingslocatie om te sorteren. Ook komen bedrijven en particulieren de oude apparaten naar onze eigen werf brengen. WEEE Nederland haalt het gesorteerde apparatuur bij ons op en zorgt voor de milieuvriendelijke recycling.

Hoe wordt het elektr(on)ische apparatuur gerecycled?

Als de elektrische apparaten niet meer in hun bestaande vorm kunnen worden hergebruikt of te verouderd zijn worden de materialen ontmanteld voor recycling. Alle materialen die vrijkomen zoals staal, aluminium, koper, kunststof en glas worden allen op hun eigen manier gerecycled. De ontmanteling wordt door specialisten gedaan, gezien er schadelijke stoffen in koelkasten en andere elektronica kunnen zitten. Deze stoffen worden apart verwerkt.