2 Afval verwerken & recyclen

Data- & Productvernietiging

Datadragers en producten laat je vernietigen als ze niet meer terug op de markt mogen komen, bijvoorbeeld doordat er vertrouwelijke informatie op staat of de producten zijn afgekeurd. Ga voor zekerheid en laat deze producten gecertificeerd vernietigen.

Hoe wordt het materiaal vernietigd?

Beveiligde securitytrucks halen het vertrouwelijk materiaal bij je op en brengen het naar onze afgesloten vernietigingslocatie. Binnen 24 uur gaat het materiaal de vernietigingsmachine in, die het in hele kleine stukjes kapot slaat. Dit geheel gecertificeerde proces verloopt volgens de DIN-norm 66399. Na vernietiging van het materiaal ontvang je van ons inloggegevens voor je persoonlijke online omgeving, waar je gewichtenrapportages en vernietigingscertificaten kunt bekijken en downloaden.

Wat gebeurt er na vernietiging mee?

Na vernietiging proberen we de resten zo duurzaam mogelijk in te zetten. Hoe we dit doen is afhankelijk van het soort materiaal. Na vernietiging van elektronische datadragers blijft er schroot over. Dit wordt weer zo veel mogelijk gescheiden in mono stromen zoals staal, aluminium, koper en kunststoffen en kunnen zodoende goed gerecycled worden. Materiaal dat overblijft na het vernietigen van bijvoorbeeld oude uniforms kan worden vermalen totdat er alleen nog maar vezels overblijven, vervezelen heet dat. Vaak zijn deze vezels een bonte verzameling van kleur waar nieuwe producten van worden gemaakt zoals tassen en dekens. Het kan ook als vulmateriaal voor onder andere meubilair worden ingezet.

Hoe wordt het verzameld?

Stap 1 : Datamateriaal & producten
Hoe wordt het verzameld? image