2 Afval verwerken & recyclen

Bouw- & Sloopafval verwerking

Na sortering van je bouw- en sloopafval kan een groot gedeelte nog goed gerecycled worden! De verschillende soorten afval binnen deze stroom worden elk op hun eigen manier verwerkt.

Hoe wordt bouw- en sloopafval verwerkt?

De gemengde stroom met bouw- en sloopafval wordt achteraf nog zoveel mogelijk gescheiden. Al het hout, metaal, glas, plastic, papier en andere recyclebare materialen worden gesorteerd en apart verwerkt. Wat overblijft als reststroom is steenachtig materiaal oftewel puin. Dit wordt gebroken en vermalen tot gruis of granulaat. Het wordt gewassen en gezeefd in een ronddraaiende trommelzeef, die alles op grootte sorteert. Eventuele achtergebleven niet bruikbare stoffen worden eruit gefilterd. Met magneten worden nog de laatste kleine metaaldeeltjes verwijderd. Een afzetcontainer om bouw- en sloopafval te verzamelen kan je direct online in onze webshop bestellen.

Hoe wordt bouw- en sloopafval gerecycled?

Het granulaat dat overblijft wordt gebruikt in de huizen- en wegenbouw. Hierbij kun je denken aan funderingsmateriaal. Ook wordt het gebruikt in de betonproductie voor onder andere megabetonblokken. Deze hebben wij ook op onze eigen werf als afscheiding voor de verzamelplaatsen van de verschillende afvalstromen.

Container voor bouw- en sloopafval nodig?

Direct online bestellen!
Container voor bouw- en sloopafval nodig? image

Hoe wordt het verzameld?

Stap 1: Bouw- & Sloopafval
Hoe wordt het verzameld? image