2 Afval verwerken & recyclen

Archiefvernietiging

Je wilt er zeker van zijn dat vertrouwelijk papier niet op straat terechtkomt. Daarom wordt vertrouwelijk papier eerst gecertificeerd vernietigd voordat het papier verder wordt verwerkt. De snippers die overblijven worden ingezet om nieuwe producten van te maken.

Hoe wordt het papier vernietigd?

De beveiligde securitytrucks halen het vertrouwelijk papier bij je op en brengen het naar onze afgesloten vernietigingslocatie. Het papier gaat binnen 24 uur de vernietigingsmachine in en wordt verwerkt tot hele kleine stukjes, zo klein als een postzegel, zodat de informatie op het papier onleesbaar wordt. Dit geheel gecertificeerde proces verloopt volgens de DIN-norm 66399. Na vernietiging  van het papier ontvang je van ons inloggegevens voor je persoonlijke online omgeving, waar je gewichtenrapportages en vernietigingscertificaten kunt bekijken en downloaden.

Hoe wordt oud papier nieuw papier?

De papierfabriek ontvangt de snippers geperst in balen van wel 600 kilo. Ze maken hier pulp van door het te vermengen met water en zeven alle ongewenste vuilresten, zoals nietjes en paperclips eruit. De papiervezels die overblijven gaan in een ontinkter waar met hoge druk luchtbelletjes door de vezels worden geperst zodat de inkt los komt. Soms wordt de pulp daarna gebleekt met zuurstof of waterstofperoxide. Na het drogen en persen van de pulp ontstaat er een eindproduct dat op grote rollen gedraaid wordt. Nu kan het papier weer worden ingezet om nieuwe producten van te maken!

Wat wordt er van gemaakt?

Stap 3: Circulaire papierproducten
Wat wordt er van gemaakt? image

Hoe wordt het verzameld?

Stap 1: Vertrouwelijk papier
Hoe wordt het verzameld? image