Afval, daar kan je zoveel meer mee!

Afval is grondstof, daarom kijken wij altijd eerst waar het afval uit bestaat. Is het al optimaal gescheiden? Wat is de duurzaamste oplossing voor de verwerking?

Geef afval een tweede leven

Het liefst zetten we al het ingezamelde afval direct weer in voor een nieuwe bestemming. Denk hierbij aan een metalen balk die nog prima kan worden hergebruikt in de bouw. Hergebruik is helaas niet altijd mogelijk, dus kijken we vervolgens naar de recycling mogelijkheden. Een mooi innovatief voorbeeld is dat we van oude papieren koffiebekers weer nieuw hygiënepapier maken! Voor veel organisaties wordt daardoor een afvalprobleem meteen een duurzame oplossing. Als zowel hergebruik en recycling niet mogelijk zijn wordt het afval verbrand maar wel weer met een duurzaam doel, het opwekken van energie.

Ons succesverhaal, recycling 3.0!

Ons mooiste recyclingtraject is onze eigen Warmtekrachtcentrale die vroeger een groot deel van Purmerend van warmte heeft voorzien. De centrale werkt nu niet meer, maar het hele gebouw wordt door ons gestript en alles wat vrijkomt wordt zoveel mogelijk hergebruikt of gerecycled. Daarna wordt het gebouw zelf weer door ons gebruikt als kantoorruimte en productieruimte, als dat geen ultiem voorbeeld is van recycling! Zijn we ook erg trots op!

Wat voor producten worden van het afval gemaakt?

Stap 3: Duurzame producten terugleveren
Wat voor producten worden van het afval gemaakt? image